Home>Job opportunities>IT Business Consultant Sociaal Domein

IT Business Consultant Sociaal Domein

Consulting Permanent contract Netherlands Randstad

Functieomschrijving

Een marktconform salaris – Lease auto- Een leuk team waar je je snel thuis voelt en veel aan kennisdeling wordt gedaan

 • Ben jij een expert op het gebied van sociaal domein en heb je affiniteit met efficient werken en digitale oplossingen?
 • Wij zijn informeel, toegankelijk en professioneel

Als Consultant Sociaal Domein bij Devoteam ga jij diverse consultancy opdrachten uitvoeren bij onze klanten. Hierin ben je expert op het gebied van Wmo/AWBZ, Jeugdzorg en Participatie. Wij richten ons primair op procesoptimalisaties met behulp van een optimale informatievoorziening en standaardisatie van berichtenverkeer. Wij werken binnen gemeenten en met de ketenpartners van die gemeenten binnen het sociaal domein.

Bij voorkeur werken wij vanuit kleine teams van collega consultants met diverse specialisaties. Wij leveren geen standaard oplossingen maar zijn gericht op inefficiënties, en hoe die weg te nemen. De aanpak is ondernemend, direct waarde-toevoegend en kortcyclisch. Vaak voorafgegaan door het in kaart brengen van de bestaande situatie en POV/POC trajecten. 

Voor vragen kan je contact opnemen met Anne Hendriks op 06 – 11 85 64 49  of anne.hendriks@devoteam.com

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 3 jaar ervaring als Business Analist, Proces Analist, (IT) Consultant of Functioneel Beheerder binnen (landelijke) uitvoerende overheidsorganisaties of gemeentes
 • Ruime kennis van de decentralisaties en de transformatie binnen het sociaal domein en de onderliggende systemen en informatievoorziening
 • Je moet tenminste affiniteit hebben met IT en conceptueel in staat zijn om procesoptimalisaties te vertalen naar IT aanpassingen
 • Je bent doortastend en een zelfstarter, klantgericht en samenwerkingsgericht
 • Natuurlijk ben je zowel schriftelijk als mondeling zeer vaardig in de Nederlandse taal. 
Voor deze functie is BCS diploma/certificering in business analyse is een belangrijke pré

Beschrijving van het bedrijf

Devoteam is een internationaal ICT consultancy bedrijf. Met een team van ruim 7.200 collega’s, waarvan ruim 250 in Nederland ondersteunen wij grote organisaties bij het digitaliseren van hun operaties en helpen we onze opdrachtgevers digitalisering effectief in te zetten. Wij adviseren niet alleen, maar implementeren ook. Onze practices Technology Services, Strategy Services en Delivery Services zijn 100% gericht op succesvolle digitalisering.
De centrale overheid, lokale overheden en uitvoeringsinstellingen staan voor complexe uitdagingen. Vanuit een veelvoud aan rollen bedienen zij onze maatschappij. Als beleidsmaker, dienstverlener en toezichthouder. De ambities om de kwaliteit van de publieke dienstverlening door middel van digitalisering te vergroten neemt nog steeds toe. Devoteam ondersteunt de overheid vanuit strategie, advies en IT implementaties bij deze digitale transformatie. Ook ondersteunen wij de overheid bij de uitvoering van hun dagelijkse ICT rollen. Naast IT expertise beschikken wij binnen Devoteam Sector Public over business consultants, sociaal domein consultants en keten coördinatoren die de taal van de overheid spreken en bekend zijn met hun omgeving en uitdagingen. 

Extra informatie

Ons aanbod

 • Werken bij toonaangevende opdrachtgevers waardoor jij maximaal bij kunt dragen aan zowel de samenleving als aan uitdagende projecten die het verschil maken
 • Een aantrekkelijk en marktconform beloningsmodel en een overeenkomst voor 36 uur
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Werken met collega's die behulpzaam zijn en graag hun kennis delen (kennissessies, sector meetings, events en community's)
 • Goede doorgroei en ontwikkel mogelijkheden
   
Apply

#DigitalTransformakers Management Consulting

#ManagerSpirit #ClientCentric #Agility

Do you dream of digital transformation, have a doctorate in listening to and understanding clients?

 

Does advising the management of an organisation on lots of strategic projects fire you up? Do you relish the challenge of contributing to our own business at any chance you get? Are your buzzwords independence, dynamism and proactivity?

 

Don’t delay. We have a place for you in our family!

Enrique GonzalezESM Solutions Manager

Linkedin